26 Ağustos 2014 Salı

Notlar: Fenerbahçe 0(p) - 0 Galatasaray


- İki takımın da yeni sezona hazır olmadığı gördük. Seyir zevki açısından felaket bir maçtı. Takımların hamlığından kaynaklı oluşan durağanlık, maçın kalitesini düşürdü.

- Chedjou'yu beğenmiyorum. Çok hata yapıyor, alınırken yapılan Fransa Ligi'nde yılın oyuncusuydu muhabbetleri falan ona bu sezon da takımda olma hakkı tanıdı. Bu yıl da beklentiyi karşılamazsa yıl sonunda yüzde yüz yolcu edilir. Basit pas hataları, konsantrasyon problemi olduğuna bir işaret.

- Burak Yılmaz'ın inatla arkasındayım. Galatasaray'ın şu noktada yabancı forvet alma gibi bir lüksü yok. Yerlide de Burak'tan iyisi yok, artık kabul edilmeli bu. Pozisyona çok iyi giriyor, her zaman olduğu gibi gayretli. Artık kalitesi tartışılmamalı yeter yani daha kaç gol atması gerekiyor?

- Olcan Adın mükemmel bir transfer, inanılmaz yetenekli bir oyuncu. Takır takır adam geçiyor, şutları iyi, pasları çok ince görüyor. Sağlıklı olduğu takdirde banko ilk 11 oynar, kıskanılacak türden bir hamle. Galatasaray kalibresine uygun bir adam. Kalibre demişken, Yasin Öztekin'in de potansiyeli olduğunu biliyoruz, bu maç yokları oynadı. Göstermek için kısa bir süresi var, zira büyük takımda harcanmak çok kolaydır.

- Selçuk ve Melo'nun penaltıları arka arkaya gökyüzüne yollamasına talihsizlik de demek istemiyorum. İkisi de penaltıcı oyuncular, böyle bir durum kabul edilemez. Bu adamlar kaleyi bile tutturamıyor ise kupayı da almasınlar zaten.

- Penaltılarda Muslera'nın kurtarışları oldukça iyiydi. Özellikle Mehmet Topuz'un penaltısında tam yatarken kolunu kaldırıp kurtarması etkileyiciydi. Takım ne durumda olursa olsun her daim standardını koruyan bir isim.

- Galatasaray'ın sistemi oturtmak için daha fazla zamana ihtiyacı var gibi görünüyor. Bruma'yı kullanmak adına Alex Telles'in kesilmesi gündeme gelebilir. Bruma bugün de kısa sürede oldukça hareketli bir görüntü çizdi. Bu noktada onun Yasin'le arasındaki fark, Telles ve Hakan Balta'nın arasındaki farktan daha fazla. Hakan geçtiğimiz sezon gibi oynayabilirse Telles'in ilk 11 çıkmayışı çok yaralamaz. Başka bir alternatif olarak Chedjou kesilip Koray Günter oynatılırsa daha hoş olur.

- Galatasaray'ın transfer yapması gereken bölge sağ bek olarak görünüyor. Veysel kesinlikle kötü değildi, ama orada ikinci bir isim yok.

- Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon oturmuş düzeni bozmadığını ve bozmayacağını gördük. Biraz da bu alışkanlıktan kaynaklı, daha hazır bir görüntüdeydiler. Herkes bildiğimiz gibi aslında, neredeyse hiç değişiklik göremedik, yeni hoca da aynı futbolu oynatıyor, yeni transfer de yok. Bu noktada takıma yorum yapmak, geçtiğimiz sezona yorum yapmak gibi bir durum oluyor.

- Volkan çok itici bir adam oldu artık. Penaltılarda totem niyetine her defasında kenara gidip su içmesi, Galatasaraylı futbolcu topun başında beklerken hala başka şeylerle ilgilenmesi falan çok gereksiz hareketler. Sürekli bir sinirli tavırlar. Klüp içerisinde Emre ile beraber bir hakimiyet kurdukları söyleniyor, içeride herkese laflarının geçmesi, sahada onlara boş bir öz güven veriyor. Artık onları seven Fenerbahçeli taraftar sayısı da iyice azaldı. Bu tip antipatik hareketlerin yanı sıra yavaş yavaş oyunlarının da gerilediğini söyleyebiliriz.

- Kadlec > Bruno Alves. Bu yüzde yüz denenmeli.

- Raul Meireles inanılmaz rol yapıyor. Çarpışmanın ya da darbenin ağırlığı fark etmeksizin yerlere vuruyor kendini. Bu maç çok göze battı. Sezon içinde hakemlerin ona karşı tutumunu değiştirecek bir sezon başlangıcı oldu onun adına.

- Sow tutuktu. Emenike ve Kuyt uçup kaçan oyunlarına kaldıkları yerden devam ediyorlardı ama Sow'da bunu göremedim. (Gerçi Emenike'nin Ersun Yanal'ın gidişiyle motive olduğunu biliyoruz.)

- Fenerbahçe'yi Diego Ribas'lı izledikten sonra yorumlamak lazım.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder