28 Ağustos 2014 Perşembe

Notlar: Arsenal 1 - 0 Beşiktaş


- Beşiktaşımızın bu kadar iyi oynadığı bir maçta sonucu alamaması çok çok üzücü gerçekten. Arsenal'in birkaç net pozisyonu vardı ama top ve hakimiyet genel olarak bizdeydi. Çok umutlandık gerçekten sonuca gidememek bu olsa gerek. Golü yediğimiz dakika çok talihsizdi, akabinde Şampiyonlar Ligi grupların avuçlarımızın arasından kayıp gitti.

- Tolga Zengin'in Alexis Sanchez'in 1 metreden vurduğu topu çıkarmasıyla başlayalım notlara. Biraz şans biraz tecrübe. Maç o an bitebilirdi, çok iyi çıkardı. Golde de topa müdahalesi var, orada geç kaldı yorumunu yapmak çok mu acımasız olur bilemiyorum. Çıkarabilirdi, canı sağ olsun ne yapalım.

- Alexis Sanchez gibi bir adam olamaz. Bütün takıma sarı kart yedirdi. Arsenal özellikle ikinci yarının ortasından itibaren 9-0-1 taktiğiyle oynadı resmen. Tek başına bela oldu defansa. Gerçekten bir ara sadece ona karşı mücadele ettik. Eşsiz bir oyuncu, Arsenal'in onu alması ciddi bir transfer başarısı bana kalırsa. Mahvetti herkesi, durduramadık bir türlü. 

- Ramon Motta'nın ortaya çevirilen topa gelişine vurmak üzereyken Jack Wilshere tarafından yere düşürülmesi yüzde yüz bir penaltıydı. Maç sonu açıklamalarında Wilshere, Motta'ya müdahale ettiğini itiraf etti. Penaltı verilse ve gol olsa şu an işler çok daha farklı olabilirdi. Hakemin bunu atlaması mümkün değil, vermek istemedi ve vermedi.

- Gökhan Töre'ye diyecek tek bir kelime bulamıyorum. Oyuna hareket getirsin diye sahaya sürüldü. Ayağına aldığı topu kimselere vermedi. Hepsini kaybetti. Attığı pasların tümü direk Arsenal oyuncularına gitti. Çalım dahi atamadı. Kurtarıcı diye oyuna giren adam büyük batırınca, Beşiktaş'ın sonu oldu.

- Atiba Hutchinson'ın heykelinin dikilmesi lazım. Defans, orta saha, forvet fark etmeksizin tüm takımın açıklarını kapatıyor. Takım arkadaşlarının yaptığı tüm basit hataları telafi ediyor. Sahanın her yerinde, hep olması gerektiği yerde. Al-ver'i mükemmel. Pas hatası yapmıyor. Maçta da takımın dinamosu oydu, takımın oyundan düşmesine engel oldu, çok çabaladı, her şeyi yaptı ama yetmedi.

- Cenk Tosun oyuna çok geç girdi. 1-0 mağlup durumdayken 80. dakikadan sonra kaybedecek bir şey kalmamıştı. 87'de girmesi çok geç oldu. Çift forvet etkisini göremeden maç bitti.

- Üstün oynamamıza karşın net pozisyon anlamında Arsenal'in defans kilidini açmada zorlandık. Bu noktada Demba Ba'nın affetmemesi çok önemliydi. Defans hatasıyla ceza sahasında topla buluştu, tam o zaman çakması gerekiyordu. Bitiricilik anlamında üst düzey bir oyuncu ama gerek İstanbul'da gerekse Londra'da çok harcadı.

- Ersan Gülüm defanstan uzaklaştırdığı toplarda ya da attığı uzun paslarda isabet bulamıyor. Bu anlamda kendini geliştirmesi lazım. Bu akşamki maçta da birkaç tane atak bitmek bilmedi, daha net defans hamleleri yapması lazım. 

- Slaven Bilic'in yokluğu hissedildi. Takımın itici güç olarak bir mental motivasyona ihtiyacı vardı, kenarda olması halinde daha saldırgan bir Beşiktaş izleyebilirdik. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder