22 Temmuz 2014 Salı

Washington Wizards Analizi


Paul Pierce'ın da katılmasının ardından Wizards'ın kadrosuna şöyle bir göz attım ve açıkçası etkilendim. Son yılların en kötü Doğu Konferansı'nı geçtiğimiz sezon izlemiştik ve Wizards konferans yarı finalinde playoffa veda etmişti. Şimdi ise kadrolarını daha da güçlendirdiler ve ben onları dengeleri değiştirebilecek bir takım olarak görmeye başladığımı söyleyebilirim.

Wizards'ın şu an kadrosunda adamakıllı adamlar barındırmasının etkileyici olan kısmı çok değil birkaç sezon önceye baktığımızda takımda Nick Young ve JaVale McGee gibi oyuncuların bulunması. Bu oyuncular pozisyonları itibariyle ortalamanın üzerinde oyuncular olsa da oyun zekalarının yetersizliği takımı her daim aşağı çekiyordu. Şimdi ise onlardan arınmış ve çok sağlam takviyeler yapılmış bir Wizards görmekteyiz.

En başta Paul Pierce hamlesi var. Bu hamle takımın tam da ihtiyacı olan tecrübeyi sağlamak için yeter de artar bile çünkü Pierce tarihin en iyi skorerlerinden ve ayrıca sahaya ruhunu da koyacak bir adam. Tecrübeden kastım daha çok başarı odaklı tecrübe yani şampiyonluk tecrübesi, yoksa takımda Al Harrington ve Andre Miller gibi yüzyıllardır NBA'de oynayan oyuncular da bulunuyor. Andre Miller'in yedek oyun kurucu olma görevini benimsemesinin ardından Wizards'ın bu pozisyonda oldukça kafası rahat diyebiliriz. Bildiğimiz üzere Miller, tarihin en çok asist yapan oyuncularından biri konumunda.


Oyun kurucu demişken NBA'in en iyi 2-3 isminden biri olan John Wall'a sahipler. Atletik özelliklerinin yanı sıra inanılmaz bir top hakimiyeti ve ayrıca skor yükünü çekme kapasitesine sahip full donanımlı mükemmel bir adam. Hepsinin yanı sıra oldukça fazla sayıda asist yapıyor yani takım arkadaşlarının da oyununun bir üst seviyeye çıkmasında etkili diyebiliriz. Geçtiğimiz sezonu 19.3 sayı 8.8 asist ortalamalarıyla kapatmıştı ki asist ortalaması gerçekten etkileyici. 

Guard rotasyonunun ikinci ismi olan Bradley Beal'ın da geçtiğimiz sezon oyununu bir üst seviyeye çıkardığına şahit olduk. Özellikle playofflarda sorumluluğu iyice alarak takımı sırtlamaya kadar varan bir kimliğe büründü. NBA'de 3. sezonunu geçirecek 1993 doğumlu oyuncunun bu anlamda çok değerli ve gelişime açık olduğunu söylemek mümkün.

Geçtiğimiz yıl Draft'tan 3. sırada seçilen fakat sonrasında sakatlığa kurban giden Otto Porter, rezalet geçen bir çaylak yılının ardından bizlere ne gösterecek merak konusu. Daha kötü bir sezon olamaz zaten ayrıca ben bu yazı boş geçirmediğini düşünüyorum. Dün sonlanan Vegas Yaz Ligi'nde en iyi beşe seçilen Porter'ın yanı sıra MVP seçilen Glen Rice Jr.'ın performansını da merak ediyorum. Bu oyuncuların pozisyonları itibariyle Pierce'la dakikaları paylaşacaklarını düşünürsek kendilerini göstermek için sınırlı sayıda fırsatları olacağını söylemek mümkün.


Wizards'ın uzun rotasyonu da hiç fena görünmüyor. Nuggets'daki en parlak dönemlerinden aşağı kalmayan bir performansla oynayan Nene önümüzdeki sezon da takımda olacak. NBA ilk adım attığında böyle bir oyuncu olacağını sinyallerini vermeyen ancak şimdilerde ligin elit pivotları arasında saydığımız Marcin Gortat da Nene'yle beraber ilk 5 uzun rotasyonunun son parçası olacak. Benchte ise NBA'in oradan oraya sürüklenen oyuncularından görev adamı Drew Gooden bulunuyor. Ayrıca sınırlı yeteneklerine rağmen hırsıyla zaman zaman fark yaratabilen DeJuan Blair'i da kadrolarına kattılar. Bir tamamlayıcı olarak da Kris Humpries'le anlaştılar. Bence bu üç isim Nene ve Gortat'ın kenarda olacağı sürelerde idare ettirebilir. Yedeğin de yedeği olarak Kevin Seraphin bulunuyor ancak ben ona pek görev düşeceğini zannetmiyorum. 

Özet olarak Washington Wizards şu an mevcut kadrosuyla Doğu'da hesapları karıştırabilir gibi duruyor. Geçtiğimiz sezondan sonra bu yıl Doğu çok da heyecanlı bir çekişmeye sahne olabilir. Miami'nin güç kaybetmesi, LeBron'lu Cavs, inişli çıkışlı Pacers, ince ince kadro kuran Bulls derken Wizards'ı da es geçmemek lazım. Genç oyuncuların oyununu bir üst seviyeye çıkarma ihtimalinin yanı sıra takımda oldukça sağlam da bir tecrübe faktörü var. Bunların iyi bir kombinasyonu onları Doğu'da iddialı yapabilir. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder